Hiburan Sabah

HSabah | Hiburan Sabah | Sabah Hiburan | Industri Muzik Sabah | Industri Hiburan Sabah | Lagu Sabah | Tempatan Sabah | Muzik Sabah

Connect With us

Evaristus pesan supaya peserta Sugandoi Kaamatan jaga kesihatan

PENAMPANG: Episod Sugandoi Kaamatan peringkat negeri Sabah 2018 memulakan tirainya semalam (Isnin). Seramai 45 orang peserta yang merupakan juara di peringkat daerah (wakil daerah) hadir di Dewan Hongkod Koisaan KDCA Penampang untuk sesi pendaftaran yang bermula seawal jam 8:00. Kesemua calon juara juga telah memulakan sesi latihan yang dijadualkan bermula jam 9:00 pagi.

AJK Pelaksana bersama 45 Calon Juara Sugandoi Kaamatan 2018
AJK Pelaksana bersama 45 Calon Juara Sugandoi Kaamatan 2018

Pengerusi pelaksana Sugandoi peringkat negeri Sabah, Gundohing Evaristus Gungkit mengalu-alukan kedatangan dan menyeru agar semua peserta Sugandoi Kaamatan untuk bertanding secara sihat dan mengutamakan penjagaan kesihatan.

"Saya ingin tegaskan supaya semua peserta hendaklah menjaga kesihatan. Jawatankuasa pelaksana tidak mahu perkara seperti tahun lepas berulang kembali yang mana ada peserta tidak dapat membuat persembahan sebaik mungkin disebabkan oleh penjagaan kesihatan yang kurang khususnya daripada segi pejagaan suara.

"Semua peserta juga hendaklah mematuhi disiplin disamping, membudayakan persaingan secara sihat."

Beliau berkata demikian ketika memberikan taklimat kepada semua calon juara Sugandoi Kaamatan 2018 di Dewan Hongkod Koisaan KDCA Penampang, semalam.

Pertandingan Suku Akhir Sugandoi Kaamatan peringkat negeri Sabah 2018 dijadualkan pada 22 Mei, jam 6:30 petang bertempat di Dewan Hongkod Koisaan KDCA Penampang.

Sementara itu, pertandingan akhir bagi Sugandoi Dazanak dan Sugandoi Songkotoun telah dijalankan pada 20 Mei (Ahad) lalu. Seramai 7 orang peserta Sugandoi Dazanak dan 5 orang peserta Sugandoi Songkotoun telah dipilih untuk berentap dalam pertandingan akhir yang dijadualkan pada 26 Mei (Sabtu) ini.

Peserta-peserta finalis Sugandoi Songkotoun peringkat negeri Sabah 2018 adalah Fabian Santos, Lukas Gondungan, Jelita Situil, Bernard Bakanjim dan Jonis Mantahan. Manakala finalis Sugandoi Dazanak adalah Ain Fariesha Azamain, Misnalia Muhimin, Feli Stacy Paimin, Beyona Eva Bisoni, Thompson Thomas, Chelsie Bong Pui Kei dan Roddy Dezzly Roger.


Sumber:
1. Sesi taklimat oleh Gundohing Evaristus Gungkit, Pengerusi Pelaksana Sugandoi Peringkat Negeri Sabah 2018.
Labels: Hiburan Tempatan

Thanks for reading Evaristus pesan supaya peserta Sugandoi Kaamatan jaga kesihatan. Please share...!

Post Comment

0 Comment for "Evaristus pesan supaya peserta Sugandoi Kaamatan jaga kesihatan"

Terima kasih kerana sudi membaca blog ini. Dipersilakan untuk memberikan ulasan anda mengenai entri ini. Sekian.

Featured post

Mikrofon Kondenser mampu milik (Ansuran Bulanan RM25.70)

Minat menyanyi? Sering menyanyi dalam aplikasi Smule dan YouTube? Atau suka membuat Live melalui aplikasi Instagram mahupun Facebook? Anda...

Back To Top