Hiburan Sabah

HSabah | Hiburan Sabah | Sabah Hiburan | Industri Muzik Sabah | Industri Hiburan Sabah | Lagu Sabah | Tempatan Sabah | Muzik Sabah

Connect With us

Sitipah muncul sebagai Johan Papar Idol 2018

PAPAR: Sitipah Jahamin dinobatkan sebagai Johan Papar Idol 2018 sekali gus membawa pulang hadiah berupa wang tunai RM1,000 beserta sijil dan hamper selepas bersaing dengan 18 peserta lain semasa pertandingan akhir Papar Idol 2018 yang berlangsung di Kampung Titimboungon, Papar Sabah, jam 6:00 petang, semalam.

Pemenang-pemenang Hadiah Papar Idol 2018
Pemenang-pemenang Hadiah Papar Idol 2018

Sitipah yang berasal dari Ranau ini bukan sahaja muncul sebagai Johan keseluruhan tetapi beliau juga turut diumumkan sebagai peserta Vokal Terbaik. Naib Johan pula disandang oleh Chrispine Joseph Phan Buyai yang berasal dari Penampang. Chrispine menerima hadiah berupa wang tunai RM800 beserta sijil dan hamper. Manakala, Ndry Anjun yang berasal dari Kiulu merupakan pemenang tempat Ketiga, beliau membawa pulang hadiah berupa wang tunai RM500 beserta sijil beserta hamper.

Sementara itu, Roziah Saban yang berasal dari Beaufort menerima hadiah persembahan terbaik, Azzah Rosli (Papar) merupakan penyanyi terbaik dan Rosalind Gitrus (Papar) mendapat hadiah penyanyi popular.

Peserta akhir Papar Idol 2018
Peserta akhir Papar Idol 2018

Pencarian Papar Idol 2018 yang berakhir pada 22 April ini telah menerima sebanyak 81 penyertaan, namun, hanya 20 orang peserta sahaja yang dipilih untuk berentap dalam peringkat akhir dan telah diumumkan pada 24 April.

"Tujuan pertandingan Papar Idol diadakan adalah untuk mengetengahkan bakat-bakat yang terpendam dalam bidang nyanyian kalangan generasi muda sekali gus memupuk budaya kekitaan dan saling bekerjasama melalui penganjuran progrtam ini, Saya percaya malam yang gilang gemilang ini tidak berjaya jika tidak ada kerja sama serta permuafakatan diantara pihak penganjur dan mereka yang terlibat sama ada secara langsung mahupun tidak langsung dalam menjayakan Papar Idol 2018 ini," kata YB Datuk Rosnah binti Haji Abdul Rashid Shirlin ketika merasmikan program ini.

Sehubungan itu, pertandingan Papar Idol ini bakal dianjurkan lagi pada tahun 2019. 

Hiburansabah.com mengucapkan tahniah kepada semua pemenang!


Sumber:

1. 1.  Joel A. Nandu Mansuba - Dumangan, Ahli Jawatankuasa Papar Idol 2018.
Labels: Hiburan Tempatan

Thanks for reading Sitipah muncul sebagai Johan Papar Idol 2018. Please share...!

Post Comment

2 Comment for "Sitipah muncul sebagai Johan Papar Idol 2018"

Terima kasih kerana sudi membaca blog ini. Dipersilakan untuk memberikan ulasan anda mengenai entri ini. Sekian.

Featured post

Mikrofon Kondenser mampu milik (Ansuran Bulanan RM25.70)

Minat menyanyi? Sering menyanyi dalam aplikasi Smule dan YouTube? Atau suka membuat Live melalui aplikasi Instagram mahupun Facebook? Anda...

Back To Top