Hiburan Sabah

HSabah | Hiburan Sabah | Sabah Hiburan | Industri Muzik Sabah | Industri Hiburan Sabah | Lagu Sabah | Tempatan Sabah | Muzik Sabah

Connect With us

20 calon juara Sugandoi Kaamatan berentap dalam peringkat separuh akhir 23 Mei ini

PENAMPANG: Persembahan yang cukup memukau telah dipersembahkan oleh kesemua 45 calon juara dalam pertandingan Suku Akhir Sugandoi Kaamatan negeri Sabah 2018, malam tadi. Namun, hanya 20 orang peserta sahaja yang akan dipilih untuk terus mara ke peringkat seterusnya.
Evaristus pesan supaya peserta Sugandoi Kaamatan jaga kesihatan
Kesemua 20 calon juara Sugandoi Kaamatan ini bakal berentap dalam peringkat Separuh Akhir  yang dijadualkan pada 23 Mei (Rabu), bermula jam 7:00 malam di Dewan Hongkod Koisaan KDCA Penampang.

Credit picture to: Freddie Anthony Jacob
Top 20 peserta Separuh Akhir Sugandoi Kaamatan peringkat negeri Sabah 2018
Top 20 peserta Separuh Akhir Sugandoi Kaamatan peringkat negeri Sabah 2018

Senarai 20 calon juara yang layak bertanding dalam peringkat Separuh Akhir adalah Gretchene Quirina (Inanam); Christopher Adrian Winces (Kemabong); (Ray Asmadin (Kinabatangan); Bens Hayden (Tamparuli); Rushdy Kudy Rapheal (Tenom); Eric Noel (Tuaran); Mc Kenna Godie Gusting (Kota Marudu); Fazilah Etar (Paitan); Daryl Wesmin (Johor); Ryna Tongkooh (Wilayah Persekutuan Labuan); Fransisca Juingki (Klang Valley); Zarinie Shakira Zainal (Libaran); Michelle Michael Labanjun (DBKK); Evana Left Hera Balinti (Ranau); Dynna Leong (Papar); Lana Lana (Keningau); Terence Renss Azz (Likas); Melinda Painol (Kota Belud); Mackdowell Lester Maris (Kepaayan) dan Terence Woritus Paulus (Penampang)

Sementara itu, En. George Motuyon bertindak selaku ketua juri pertandingan Suku Akhir Sugandoi Kaamatan negeri Sabah 2018. Beliau dibantu oleh dua juri lain iaitu Adeson Matthew Mitty Gabu dan Betsy Michael.
Original Sabahan nyanyian Atmosfera ft. Floor 88 bantu promosi Sabah
Johan Sugandoi Kaamatan akan membawa pulang hadiah berupa wang tunai RM6,000 beserta piala dan sijil penghargaan. Naib Johan akan menerima wang tunai RM4,000. Manakala, tempat ketiga akan menerima hadiah wang tunai RM3,000. Selain wang tunai pemenang Naib Johan dan tempat ketiga juga masing-masing menerima piala dan sijil penyertaan.

Pertandingan separuh akhir bagi Sugandoi Dazanak dan Sugandoi Songkotoun telah dijalankan pada 20 Mei (Ahad) lalu. Seramai 7 orang peserta Sugandoi Dazanak dan 5 orang peserta Sugandoi Songkotoun telah dipilih untuk berentap dalam pertandingan akhir yang dijadualkan pada 26 Mei (Sabtu) ini.

Sumber:
1. Suku Akhir Sugandoi Kaamatan negeri Sabah 2018 (22 Mei 2018)
2. Freddie Anthony Jacob (Gambar Top 20)
Labels: Hiburan Tempatan

Thanks for reading 20 calon juara Sugandoi Kaamatan berentap dalam peringkat separuh akhir 23 Mei ini. Please share...!

Post Comment

0 Comment for "20 calon juara Sugandoi Kaamatan berentap dalam peringkat separuh akhir 23 Mei ini"

Terima kasih kerana sudi membaca blog ini. Dipersilakan untuk memberikan ulasan anda mengenai entri ini. Sekian.

Featured post

Mikrofon Kondenser mampu milik (Ansuran Bulanan RM25.70)

Minat menyanyi? Sering menyanyi dalam aplikasi Smule dan YouTube? Atau suka membuat Live melalui aplikasi Instagram mahupun Facebook? Anda...

Back To Top