Hiburan Sabah

HSabah | Hiburan Sabah | Sabah Hiburan | Industri Muzik Sabah | Industri Hiburan Sabah | Lagu Sabah | Tempatan Sabah | Muzik Sabah

Connect With us

Malam Gala Unduk Ngadau dan pertandingan akhir Sugandoi Papar 2018


Penonton yang hadir sudah semestinya menantikan kemunculan peserta Unduk Ngadau tahun 2018. Hiburansabah.com difahamkan seramai 20 jelitawan merupakan calon yang bakal dinobatkan sebagai Unduk Ngadau 2018 pada 5 Mei (Sabtu) ini.

Disamping penampilan esklusif oleh peserta Unduk Ngadau dalam Majlis Malam Gala Unduk Ngadau ini, para penonton juga bakal menyaksikan Pertandingan akhir Sugandoi peringkat daerah Papar. Pada musim ini, pertandingan Sugandoi daerah Papar didominasi oleh kaum wanita. Satu-satunya peserta lelaki yang akan berentap bersama-sama dengan 4 peserta wanita lain untuk merebut gelaran johan Sugandoi 2018 dijadualkan bermula jam 7:00 malam.

Peserta akhir Sugandoi daerah Papar 2018
5 peserta akhir Pertandingan Sugandoi Papar 2018

Pertandingan Separuh Akhir Sugandoi telah diadakan pada 29 April (Ahad) lalu. Kesemua 15 peserta telah mempersembahn dan memberikan persembahan yang cukup sengit namun, hanya 5 peserta yang dipilih untuk berentap dalam peringkat akhir Sugandoi daerah Papar 2018. 5 peserta akhir tersebut adalah Dona Padilis, Scolastica Ann Bonnieface, Reen Abigail Carol, Jeto Junas dan Dynna Robert Leong.

Sementara itu, Majlis Malam Gala Unduk Ngadau dan pertandingan akhir Sugandoi Papar 2018 ini bakal dirasmikan oleh YB Datuk Rosnah binti Haji Abdul Rashid Shirlin.

Sehubungan itu, pihak penganjur mengalu-alukan kehadiran semua penduduk daerah Papar untuk sama-sama memeriahkan lagi acara ini.

Untuk maklumat lanjut, orang ramai yang ingin mendapatkan tiket masuk Majlis Malam Gala dan Pertandingan Akhir Sugandoi Kaamatan daerah Papar 2018 bolehlah menghubungi En. Petrus Martin melalui panggilan telefon di talian 013-8704556.


Sumber:

1. Presley Petrus ~ Ahli Jawatankuasa Sugandoi Papar 2018
Labels: Hiburan Tempatan

Thanks for reading Malam Gala Unduk Ngadau dan pertandingan akhir Sugandoi Papar 2018. Please share...!

Post Comment

0 Comment for "Malam Gala Unduk Ngadau dan pertandingan akhir Sugandoi Papar 2018"

Terima kasih kerana sudi membaca blog ini. Dipersilakan untuk memberikan ulasan anda mengenai entri ini. Sekian.

Featured post

Mikrofon Kondenser mampu milik (Ansuran Bulanan RM25.70)

Minat menyanyi? Sering menyanyi dalam aplikasi Smule dan YouTube? Atau suka membuat Live melalui aplikasi Instagram mahupun Facebook? Anda...

Back To Top