Hiburan Sabah

HSabah | Hiburan Sabah | Sabah Hiburan | Industri Muzik Sabah | Industri Hiburan Sabah | Lagu Sabah | Tempatan Sabah | Muzik Sabah

Connect With us

20 finalis Unduk Ngadau Papar bakal berentap 5 Mei ini

PAPAR: Majlis Malam Gala Unduk Ngadau dan pertandingan akhir Sugandoi Papar 2018 yang diadakan pada 2 Mei (Rabu) lalu, bertempat di Dewan Masyarakat Papar menyaksikan penampilan esklusif calon pemenang Unduk Ngadau daerah Papar tahun ini.


Sodop Pintutunan Unduk Ngadau Kaamatan Uvang Papar 2018
Sodop Pintutunan Unduk Ngadau Kaamatan Uvang Papar 2018

Majlis Sodop Pintutunan Unduk Ngadau Kaamatan Uvang Papar 2018 menyaksikan Maria Tatiomiss Guntingan dinobat sebagai Miss Popular; Miss Popular Facebook, Avy Marian Peter. Manakala, Isabelle dinobat Bazad-Bazad Osuau. Bazad-Bazad Koubasanan disandang oleh Angie Elsie, Allysa Jimeh menerima hadiah sebagai pemenang Best Dress dan Merill Avilia pula merupakan pemenang Bazad-Bazad Osongon.

Sementara itu, Encik Severinus Alexius Nain merupakan Ketua Juri Sodop Pintutunan Unduk Ngadau Kaamatan Uvang Papar 2018. Beliau dibantu oleh 2 juri lain iaitu Encik Bobby Brian Garon dan Puan Suzanne Dennis.


Pengerusi jawatankuasa Unduk Ngadau Papar, Puan Alice Thomas, berkata sesi pencarian dan pemilihan finalis Unduk Ngadau peringkat daerah Papar telah diadakan sejak 22 April lalu bertempat di Pejabat KDCA Papar, Benoni Commercial Center, Papar.

"Seramai 20 orang penyertaan yang telah diterima oleh jawatankuasa semasa sesi pendaftaran dan pemilihan. Kesemua peserta telah mengambil bahagian dan membuat penampilan esklusif dalam Majlis Sodop Pintutunan Unduk Ngadau Kaamatan Uvang Papar 2018 pada 2 Mei, Rabu lalu. Menariknya kesemua 20 peserta tersebut diserap untuk bertanding dalam peringkat akhir.

"Pelbagai aktiviti yang telah dijalankan yang melibatkan peserta Unduk Ngadau Papar 2018 antaranya adalah bengkel yang telah diadakan pada 29 April. Bengkel ini memberikan tumpuan khusus tentang topik yang dandanan dan kecantikan. Disamping, memberikan pendedahan kepada peserta tentang makanan dan masakan tradisi seperti membuat pinompol dan hiningazang. Para peserta juga diberi pendedahan magagun dan monompi vagas. Selain itu, satu lawatan amal ke Purak Old Folks Home juga telah diadakan pada 1 Mei. Lawatan adalah bertujuan untuk menyampaikan sumbangan disamping, persembahan oleh bakal calon pemenang Unduk Ngadau Papar 2018," katanya ketika dihubung oleh hiburansabah.com.


Sambutan Perayaan Pesta Kaamatan peringkat daerah Papar 2018 serta pemilihan Unduk Ngadau Kaamatan Papar bakal dirasmikan oleh YBhg Datuk Seri Panglima Hj. Abdul Rahim Ismail, Pengerusi Lembaga Kemajuan Tanah Negeri Sabah pada 5 Mei (Sabtu) bertempat di Dewan Serbaguna Kampung Biau, Papar.

Ketahui info mengenai arena Hiburan & Muzik Sabah melalui portal HIBURANSABAH.COM

Sumber:

1. Puan Alice Thomas ~ Pengerusi Unduk Ngadau daerah Papar 2018.

Labels: Hiburan Tempatan

Thanks for reading 20 finalis Unduk Ngadau Papar bakal berentap 5 Mei ini. Please share...!

Post Comment

2 Comment for "20 finalis Unduk Ngadau Papar bakal berentap 5 Mei ini"

Terima kasih Tuan Alfred kerana sudi membaca tulisan ini & terima kasih atas sokongan yang tak terhingga buat saya.

#SalamBAHAR!

Terima kasih kerana sudi membaca blog ini. Dipersilakan untuk memberikan ulasan anda mengenai entri ini. Sekian.

Featured post

Mikrofon Kondenser mampu milik (Ansuran Bulanan RM25.70)

Minat menyanyi? Sering menyanyi dalam aplikasi Smule dan YouTube? Atau suka membuat Live melalui aplikasi Instagram mahupun Facebook? Anda...

Back To Top