Hiburan Sabah

HSabah | Hiburan Sabah | Sabah Hiburan | Industri Muzik Sabah | Industri Hiburan Sabah | Lagu Sabah | Tempatan Sabah | Muzik Sabah

Connect With us

Dynna Juara baru Sugandoi Papar 2018

PAPAR: Dynna Robert Leong dinobatkan sebagai Juara Sugandoi daerah Papar tahun 2018. Beliau yang menewaskan 4 orang lagi peserta akhir yang lain sekali gus membawa pulang hadiah berupa wang tunai RM1,000 beserta piala dan sijil. Pertandingan akhir Sygandpi Papar 2018 telah berlangsung di Dewan Masyarakat Papar, semalam.


Dynna Juara baru Sugandoi Papar 2018
Dynna Juara baru Sugandoi Papar 2018

Dynna Robert Leong yang merupakan juara baru Sugandoi Papar 2018 akan mewakili daerah Papar ke Sugandoi Kaamatan KDCA peringkat negeri Sabah 2018 yang dijadualkan pendaftaran pada 21 Mei (Isnin).

Naib Juara pula dimenangi oleh Reen Abigail Carol, beliau membawa pulang hadiah berupa wang tunai RM700 beserta piala dan sijil. Tempat Ketiga pula dimenangi oleh Jeto Juna yang membawa pulang hadiah berupa wang tunai RM500 beserta piala dan sijil. Manakala, Dona Padilis dan Scolastica Ann Bonniface merupakan pemenang saguhati. Kedua-dua menerima hadiah wang tunai RM200 beserta piala dan sijil.


Sugandoi Dazanak & Sugandoi terbuka Kaamatan Papar 2018
Sugandoi Dazanak & Sugandoi terbuka Kaamatan Papar 2018

Sementara itu, pertandingan akhir Sugandoi Dazanak 2018 yang julung-julung kali diadakan di peringkat daerah Papar telah dimenangi oleh Thompson Thomas. Adik Thompson menerima hadiah berupa wang tunai RM 500 beserta piala dan sijil. Naib Juara dimenangi oleh Nur Ain Zanirah Charles, menerima hadiah berupa wang tunai RM 300 beserta piala dan sijil.


Pemenang Sugandoi Dazanak Papar 2018
Pemenang Sugandoi Dazanak Papar 2018

Tempat Ketiga pula dimenangi oleh Magdeline Viviyana Melvin. Adik Magdeline menerima hadiah berupa wang tunai RM 200, piala dan sijil. Pemenang saguhati pula dimenangi oleh Benardo Heavenly Clifferson, Isabel Omaro, Jacynta Joerebore dan Serena Ann Wong. Kesemua pemenang saguhati menerima hadiah berupa wang tunai RM 100 beserta piala dan sijil.

Ketahui Info hiburan dan muzik di Sabah melalui Portal Hiburansabah

Juara, Naib Juara dan Ketiga Sugandoi Dazanak 2018 akan mewakili daerah Papar ke Sugandoi Dazanak KDCA peringkat negeri Sabah 2018.

Juri sugandoi diketuai oleh Adsone Matthew Mitty Gabu. Beliau dibantu oleh dua juri lain iaitu Cosmas Chin dan Romeo Jaibot.

Selain pertandingan akhir Sugandoi Papar 2018, acara malam tersebut juga menyaksikan penampilan esklusif oleh peserta Unduk Ngadau dalam Majlis Malam Gala Unduk Ngadau dan pertandingan akhir Sugandoi Papar 2018 yang dirasmikan oleh YB Datuk Rosnah binti Haji Abdul Rashid Shirlin.


Sumber:

1.  Presley Petrus - Ahli Jawatankuasa Sugandoi Papar 2018
Labels: Hiburan Tempatan

Thanks for reading Dynna Juara baru Sugandoi Papar 2018. Please share...!

Post Comment

2 Comment for "Dynna Juara baru Sugandoi Papar 2018"

Congratulations Dynna! You deserve it. Good luck at KDCA 2018.

Terima kasih kerana sudi membaca blog ini. Dipersilakan untuk memberikan ulasan anda mengenai entri ini. Sekian.

Featured post

Mikrofon Kondenser mampu milik (Ansuran Bulanan RM25.70)

Minat menyanyi? Sering menyanyi dalam aplikasi Smule dan YouTube? Atau suka membuat Live melalui aplikasi Instagram mahupun Facebook? Anda...

Back To Top