Hiburan Sabah

HSabah | Hiburan Sabah | Sabah Hiburan | Industri Muzik Sabah | Industri Hiburan Sabah | Lagu Sabah | Tempatan Sabah | Muzik Sabah

Connect With us

20 peserta akhir Papar Idol berentap 1 Mei ini

Bahang Pesta Kaamatan kian membara, rentetan itu, pertandingan Sugandoi dan Unduk Ngadau pun semakin hangat dalam misi pencarian wakil bagi setiap peringkat daerah. Tidak dinafikan, ada daerah yang sudah menemukan wakilnya untuk beretap dalam pertandingan Sugandoi Kaamatan di peringkat negeri.

Saat menikmati kehangatan pertandingan suganodi ini, tidak ketinggalan penganjuran pertandingan-pertandingan nyanyian lain turut dianjurkan. Pertandingan akhir Papar Idol misalnya akan membuka tirai pentas akhir pada 1 Mei 2018 (Selasa), bermula jam 6.00 petang bertempat di Vahai Koubasanan, Kampung Titimboungon, Papar.  


Grand Finale Papar Idol 2018
Grand Finale Papar Idol 2018

Hiburansabah.com difahamkan bahawa pencarian Papar Idol bermula sejak 9hb dan berakhir pada 22 April. Penyertaan yang dibuka selama 2 minggu ini mengkhendaki peserta untuk menghantar video nyanyian tanpa iringan muzik latar (acapella) dan tanpa membuat sebaran suntingan video. Pihak penganjur telah menerima sebanyak 81 penyertaan namun, hanya 20 orang peserta sahaja yang dipilih untuk berentap dalam peringkat akhir dan telah diumumkan pada 24 April.

Sementara itu, Johan Papar Idol 2018 bakal menerima hadiah berupa wang tunai RM1,000 beserta piala, sijil dan hamper. Manakala, Naib Johan dan tempat Ketiga bakal menerima hadiah berupa wang tunai masing-masing RM800 dan RM500, kedua-duanya beserta piala, sijil dan hamper. Selain itu, 20 peserta akhir berpeluang untuk dinobatkan sebagai peserta vokal terbaik, persembahan terbaik, penyanyi popular dan pakaian terbaik.Pertandingan Papar Idol yang julung kalinya diadakan ini dianjurkan oleh Era Sound dengan kerjasama Jawatankuasa Kemajuan Kampung (JKKK) Kampung Titimbougon, Papar dan Pejabat Parlimen P 175 Papar Sabah.

Majlis ini dijangka akan dirasmikan oleh YB Datuk Rosnah binti Haji Abdul Rashid Shirlin. Sehubungan itu, semua Sabahan khususnya penduduk daerah Papar dijemput untuk sama-sama memeriahkan dan menghangatkan lagi grand finale Papar Idol 2018 ini. Masuk percuma!


Sumber:

1.  Joel A. Nandu Mansuba - Dumangan, Era Budaya Papar, Sabah
Labels: Hiburan Tempatan

Thanks for reading 20 peserta akhir Papar Idol berentap 1 Mei ini. Please share...!

Post Comment

0 Comment for "20 peserta akhir Papar Idol berentap 1 Mei ini"

Terima kasih kerana sudi membaca blog ini. Dipersilakan untuk memberikan ulasan anda mengenai entri ini. Sekian.

Featured post

Mikrofon Kondenser mampu milik (Ansuran Bulanan RM25.70)

Minat menyanyi? Sering menyanyi dalam aplikasi Smule dan YouTube? Atau suka membuat Live melalui aplikasi Instagram mahupun Facebook? Anda...

Back To Top