Hiburan Sabah

HSabah | Hiburan Sabah | Sabah Hiburan | Industri Muzik Sabah | Industri Hiburan Sabah | Lagu Sabah | Tempatan Sabah | Muzik Sabah

Connect With us

Eiffel Naib Juara Bintang Kecil RTM 2017

Eiffel Paul Pailus yang merupakan Juara Sugandoi Dazanak tahun 2017 sekadar berpuas hati apabila diumumkan sebagai Naib Juara Bintang Kecil 2017 ketika keputusan akhir diumumkan secara langsung dari Stadium Perpaduan Petra Jaya, Kuching Sarawak pada Ahad, 3hb Disember lepas.

Eiffel, Naib Juara Bintang Kecil 2017
Eiffel, Naib Juara Bintang Kecil RTM 2017

Kemuncak Bintang RTM 2017 menyaksikan Eiffel mempersembah dua (2) buah lagu iaitu Takkan Terpisah (Black) dan Don't Stop Believing (Journey) menerima hadiah berupa wang tunai RM7,000 beserta piala dan sijil. Sementara itu, dua peserta lain dari Sabah iaitu Dayang Irsyadhania Binti Iraril (Dhania) yang mendendangkan lagu Ku Udara Lagi (Francisca Peter) dan Stronger (Kelly Clarkson) serta Ain Fariesha Binti Azamain (Fariesha) dengan lagu yang disampaikan adalah Rela (Ella) dan Let It Go (Idina Menzel) masing-masing menerima hadiah saguhati iaitu wang tunai berjumlah RM4,000 beserta piala dan sijil.

Antara artis yang membuat persembahan pada malam itu adalah Aizat Amdan, Syamel, Ara Johari dan Ismail Izzani. Manakala, konsert akhir tersebut dihoskan oleh Anding.

Finalis Bintang Kecil RTM 2017
Finalis Bintang Kecil RTM 2017

Sumber:
1. Facebook : Bintang Kecil RTM
2. Siaran Langsung Kemuncak Bintang Kecil RTM 2017 (TV 2)


Labels: Hiburan Tempatan

Thanks for reading Eiffel Naib Juara Bintang Kecil RTM 2017. Please share...!

Post Comment

0 Comment for "Eiffel Naib Juara Bintang Kecil RTM 2017"

Terima kasih kerana sudi membaca blog ini. Dipersilakan untuk memberikan ulasan anda mengenai entri ini. Sekian.

Featured post

Mikrofon Kondenser mampu milik (Ansuran Bulanan RM25.70)

Minat menyanyi? Sering menyanyi dalam aplikasi Smule dan YouTube? Atau suka membuat Live melalui aplikasi Instagram mahupun Facebook? Anda...

Back To Top