Hiburan Sabah

HSabah | Hiburan Sabah | Sabah Hiburan | Industri Muzik Sabah | Industri Hiburan Sabah | Lagu Sabah | Tempatan Sabah | Muzik Sabah

Connect With us

Lapan Peserta Akhir Merebut Gelaran Bintang G3PNS 2017

Seramai lapan (8) orang akan berentap di pentas Dewan Hongkod Koisaan, Penampang untuk merebut gelaran juara Bintang G3PNS (Gabungan Penjaja-penjaja dan Peniaga Kecil Negeri Sabah) yang dijadualkan malam ini bermula jam 6.00 petang.

Calon juara Bintang G3PNS adalah Ferorin Minius (Tambunan), Jasliah Elon (Penampang), Jennevira Juanis (Menggatal), Jester Jeffry (Penampang), Mailter Pascalis (Kepayan), Michelle Michael (Inanam), Raynel Batahong (Kota Marudu) dan Willson Lion (Ranau).

Lapan Peserta Akhir Merebut Gelaran Bintang G3PNS 2017
Lapan Peserta Akhir Merebut Gelaran Bintang G3PNS 2017

Semi final Bintang G3PNS telah berlangsung pada 01hb Ogos lalu. Uniknya, peserta-peserta akhir Bintang G3PNS ini bukan sahaja boleh mendendangkan lagu dalam bahasa Kadazandusun, malah, mereka juga boleh membawa lagu dalam bahasa inggeris atau melayu semasa pertandingan itu dijalankan.

Hari Keluarga G3PNS (Gabungan Penjaja-penjaja dan Peniaga Kecil Negeri Sabah) merupakan acara yang julung kali diadalah bagi mengantikan Pesta Kaamatan anjuran Gabungan Penjaja-penjaja dan Peniaga Kecil Negeri Sabah yang sepatutnya diadakan sekitar bulan Mei yang lalu.

Seiring dengan pertandingan akhir Bintang G3PNS, Malam Gala Buvazoi Tavantang dan Ratu Cantik juga akan berlangsung pada malam tersebut.

Sumber:
1. Joel A. Nandu Mansuba - Dumangan, AJK Hari Keluarga Gabungan Penjaja-penjaja dan Peniaga Kecil Negeri Sabah
Labels: Hiburan Tempatan

Thanks for reading Lapan Peserta Akhir Merebut Gelaran Bintang G3PNS 2017. Please share...!

Post Comment

0 Comment for "Lapan Peserta Akhir Merebut Gelaran Bintang G3PNS 2017"

Terima kasih kerana sudi membaca blog ini. Dipersilakan untuk memberikan ulasan anda mengenai entri ini. Sekian.

Featured post

Mikrofon Kondenser mampu milik (Ansuran Bulanan RM25.70)

Minat menyanyi? Sering menyanyi dalam aplikasi Smule dan YouTube? Atau suka membuat Live melalui aplikasi Instagram mahupun Facebook? Anda...

Back To Top