Hiburan Sabah

HSabah | Hiburan Sabah | Sabah Hiburan | Industri Muzik Sabah | Industri Hiburan Sabah | Lagu Sabah | Tempatan Sabah | Muzik Sabah

Connect With us

Rhowell Bakal Mengharumkan Malaysia Melalui Asia's Got Talent 2017

Selepas Apprilissa Sue Ann mengharungi sesi uji bakat The Voice (China) dan Esther Applunius yang memenangi pingat Perak di World Championship of Performing Art (WCOPA) 2017 baru-baru ini, kini Rhowell pula menyusul jejak mereka, mewakili bukan saja Sabah malah Malaysia ke pertandingan yang berprestij iaitu Asia's Got Talent.

Asia's Got Talent musim kedua yang memulakan pencarian bakat sejak 10hb April bakal membuka tirai pada hujung bulan ini. Pemenang akan menerima hadiah utama sebanyak AS $100,000.

Tidak dinafikan kebolehan dan anugerah suara 'counter-tenor' yang dimiliki membolehkan beliau juga duduk sama rendah dan berdiri sama tinggi dengan peserta-peserta daripada negara Asia yang lain dan seterusnya membolehkan beliau untuk layak memasuki pertandingan ini.

Rhowell Bakal Mengharumkan Malaysia Melalui Asia's Got Talent 2017
Rhowell Bakal Mengharumkan Malaysia Melalui Asia's Got Talent 2017

Rhowell menjadikan Christina Aguilera sebagai idolanya merupakan graduan Ijazah Sarjana Muda dengan Kepujian (major: Piano Klasik) daripada Universiti Malaysia Sabah (UMS) dan graduan Diploma dalam Music Major Classical Voice daripada Akademi Seni Budaya Dan Warisan Kebangsaan (ASWARA) di bawah Prof. Dr. Siti Chairani Proehoeman (guru vokal kepada Syafinaz Selamat, Ning Baizura, Shima, Noryn Aziz, Cikgu Siti Hajar dan banyak lagi). 


Beliau yang menumpuhkan kerjayanya sebagai guru vokal dan mengajar bermain piano, koir dan teori muzik (specialised) di Fortissimo Music Studio dijangka akan berlepas ke Johor pada 6hb Ogos untuk menarik perhatian dunia terhadap bakatnya. 

Acara ini dihoskan oleh Alan Wong dan Justin Bratton, yang menggantikan Marc Nelson dan Rovilson Fernandez. Sementara itu, David Foster dan Anggun kembali sebagai juri manakala Melanie C dan Vanness Wu yang sebelum ini merupakan juri Asia's Got Talent musim pertama digantikan oleh Jay Park.


Sumber:
1. Rhowell Roland, Asia's Got Talent Musim Kedua 2017
2. Wikipedia Aisa's Got Talent (Musim Kedua) 2017
Labels: Hiburan Tempatan

Thanks for reading Rhowell Bakal Mengharumkan Malaysia Melalui Asia's Got Talent 2017. Please share...!

Post Comment

0 Comment for "Rhowell Bakal Mengharumkan Malaysia Melalui Asia's Got Talent 2017"

Terima kasih kerana sudi membaca blog ini. Dipersilakan untuk memberikan ulasan anda mengenai entri ini. Sekian.

Featured post

Mikrofon Kondenser mampu milik (Ansuran Bulanan RM25.70)

Minat menyanyi? Sering menyanyi dalam aplikasi Smule dan YouTube? Atau suka membuat Live melalui aplikasi Instagram mahupun Facebook? Anda...

Back To Top