Hiburan Sabah

HSabah | Hiburan Sabah | Sabah Hiburan | Industri Muzik Sabah | Industri Hiburan Sabah | Lagu Sabah | Tempatan Sabah | Muzik Sabah

Connect With us

Rancangan Khas Raya Sabah FM

Sempena Hari Raya Aidilfitiri tahun 2017 ini, SabahFM sekali lagi akan tampil dengan rancangan khas Raya berjudul "Meriah Bah Hari Raya SabahFM Bersama Penilik".

Rancangan ini memasuki tahun kedua pelaksanaannya yang diterbitkan oleh DJ Yati dan DJ Nieza (YAZA) masih mengekalkan penggunaan alat muzik gambus yang merupakan elemen keunikan rancangan berkenaan.

Meriah Bah Hari Raya SabahFM Bersama Penilik
Meriah Bah Hari Raya SabahFM Bersama Penilik
 Namun, Sabah FM pada tahun ini membuat beberapa penambahan dalam rancangan tersebut dengan menampilkan seorang artis tempatan iaitu Apiz Paschya. Pemuda kelahiran Bongawan itu yang memulakan karier nyanyiannya sejak lima tahun lepas bakal membawakan lagu Dendang Perantau versi gambus dan juga lagunya sendiri berjudul Salam Aidilfitri.

Rancangan khas "Meriah Bah Hari Raya SabahFM Bersama Penilik" telah dirakam di rumah O.T Mumin dan Mahani di Kg. Binsulok, Membakut pada 6hb Mei dengan penglibatan beberapa DJ tempatan lain antaranya DJ Sabrina, DJ Dayang, DJ Haf, DJ Saitoh dan DJ Fk.

Racangan ini bakal disiarkan di SabahFM pada Hari Raya kedua, iaitu pada 2 syawal, pukul 2.00 petang.

SabahFM menyeru kepada pendengar di luar sana untuk terus menyokong SabahFM dan mengikuti pelbagai rancangan khas Hari Raya lain yang akan disiarkan semasa Hari Raya yang bakal menjelang tidak lama lagi. 

Sumber:
1. DJ Nieza, Sabah FM.
Labels: Hiburan Tempatan

Thanks for reading Rancangan Khas Raya Sabah FM. Please share...!

Post Comment

0 Comment for "Rancangan Khas Raya Sabah FM"

Terima kasih kerana sudi membaca blog ini. Dipersilakan untuk memberikan ulasan anda mengenai entri ini. Sekian.

Featured post

Mikrofon Kondenser mampu milik (Ansuran Bulanan RM25.70)

Minat menyanyi? Sering menyanyi dalam aplikasi Smule dan YouTube? Atau suka membuat Live melalui aplikasi Instagram mahupun Facebook? Anda...

Back To Top