Hiburan Sabah

HSabah | Hiburan Sabah | Sabah Hiburan | Industri Muzik Sabah | Industri Hiburan Sabah | Lagu Sabah | Tempatan Sabah | Muzik Sabah

Connect With us

Qhalysa Tersingkir Dalam Pentas Mentor Milenia 2017

Minggu lepas Qhalysa yang mencul sebagai Juara Mingguan melalui Konsert Kelima Mentor Milenia 2017 kali ini terpaksa akur kerana rezekinya untuk terus kekal dalam pentas Mentor Milenia lebur apabila beliau disingkirkan berikutan keputusan juri tetap Datuk Hattan untuk menyingkirkannya.

Malam konsert tersebut Qhalysa menyanyikan lagu yang dipopularkan oleh Ning Baizura bertajuk Awan Yang Terpilu terpaksa berpuas hati dengan kedudukannya 2 terbawah selepas persembahannya dalam Konsert Keenam Mentor Milenia 2017 yang bersiaran secara langsung daripada Studio Sri Pentas 2, Shah Alam, pada Ahad lalu, 3 April.

Qhalysa Mentor Milenia 2017
Qhalysa Mentor Milenia 2017
Menurut Datuk Hattan, Qhalysa hilang sentuhan terhadap nyanyiannya pada minggu lepas.

"Qhalysa seperti hilang sentuhan terhadap nyanyiannya seperti pada minggu lepas. Tidak siapa yang menafikan pitching awak yang tinggi, semua awak okey tetapi Qhalysa telupa dengan note yang sangat penting iaitu low note. Qhalysa dah boleh nyanyi da, da boleh perform cuma sekarang kita nak cari yang sedap pula," katanya.

Baca artikel terkait: Qhalysa Kembali Sebagai Juara Mingguan Konsert Mentor Milenia 2017 

Sementara itu, Ronnie Hussin selaku juri jemputan konsert keenam Mentor Milenia menyifatkan Qhalysa kurang menyampaikan jiwa terhadap lagu yang dinyanyikannya.

"Saya rasa awak kena letak lagi jiwa dalam lagu tu, sebab lagu ni memang agak berat. Saya berpendapat mungkin Tomok boleh dapatkan key high note yang betul-betul sesuai untuk Qhalysa kerana Qhalysa seakan struggle sikit untuk menyanyikan lagu ini. Tak tahu la kalau mungkin dia penat ataaupun tak sihat tapi, yalah saya terfikir bila nyanyi lagu tersebut Qhalysa kena cari key note yang betul-betul sesuai dan selesa supaya lagu yang dinyanyikan tu boleh sampai jiwanya," katanya.

Sebelum Penyingkiran

Datuk Hattan berpendapat ramai yang terkeluar dalam pertandingan realiti tv peringkat awal tetapi mereka berjaya di dalam industri muzik Malaysia.

"Kalau boleh saya nak merayu kepada pihak produksi supaya jangan ada penyingkiran tetapi saya rasa perkara tu sudah berjaya saya lakukan pada minggu lepas, minggu ni tak mungkin kot. Jadi, siapa yang terseingkir, saya minta maaf. Salah seorang daripada kamu harus tersingir kerana ini adat pertandingan. Tidak semestinya penyingkiran ini adalah pengakhiran karer awak di dalam industri ini. Ramai yang terkeluar dalam pertandingan realiti tv peringkat awal tetapi mereka berjaya kerana usaha mereka. Begitu juga anda berdua, double up apa yang sudah anda mulakan," katanya.

Qhalysa Mentor Milenia 2017
Qhalysa Mentor Milenia 2017
Sementara itu, Tomok, mentor Qhalysa ditanya sama ada dia terkejut melihat protegenya Qhalysa berada pada kedudukan 2 terbawah, Tomok menyifatkan bahawa dia tidak terkejut dengan perkara itu. 

"Saya tak terkejut, sebab perkara ni dah jadi kebiasaan kepada saya setiap minggu tanpa rehat. Protege saya sentiasa berada di bawah jadi saya dah bersedia dengan apa saja keputusan. Tak pa kalau saya kalah hari ini, saya akan kembali dengan yang lebih baik lagi," katanya.

Penyingkiran

Ucapan sepatah dua daripada Qhalysa selepas diumumkan tersingkir dalam pentas Mentor Milenia 2017.

"Qhalysa ingin mengucapkan jutaan terima kasih buat abang Tomok sebab dia sangat tidak berputus asa untuk terus push Qhalysa. Terima kasih kepada team Tomok, abang Apiz, cigu Ika, abang Pasha, abang Lan, Sofia. Thank you production, thank you cikgu Lokyu, abang Mamu & abang Bob sebab jaga Qhal. Thank you semua, thank you Fan Club yang datang pada malam ni. Sorry Qhalysa sampai di sini saja. Thank you mama, datang setiap minggu. Thank you.

Dengan penyingkiran ini maka perjuangan Qhalysa telah tamat dalam pentas Mentor Milenia 2017. Hiburansabah.com berharap Qhalysa tidak berputus asa kerana di luar sana merupaka perjuangan Qhalysa sebenarnya. Industri muzik negara sentiasa menanti orang yang berbakat seperti Qhalysa. Selamat maju jaya!

Sumber: 
1. Rakaman Secara Langsung Konsert Pertama Mentor Milenia 2017, 3hb April 2017.
2. Instagram Qhalysa_Official Mentor Milenia 2017  

Labels: Hiburan Tempatan

Thanks for reading Qhalysa Tersingkir Dalam Pentas Mentor Milenia 2017. Please share...!

Post Comment

0 Comment for "Qhalysa Tersingkir Dalam Pentas Mentor Milenia 2017"

Terima kasih kerana sudi membaca blog ini. Dipersilakan untuk memberikan ulasan anda mengenai entri ini. Sekian.

Featured post

Mikrofon Kondenser mampu milik (Ansuran Bulanan RM25.70)

Minat menyanyi? Sering menyanyi dalam aplikasi Smule dan YouTube? Atau suka membuat Live melalui aplikasi Instagram mahupun Facebook? Anda...

Back To Top