Hiburan Sabah

HSabah | Hiburan Sabah | Sabah Hiburan | Industri Muzik Sabah | Industri Hiburan Sabah | Lagu Sabah | Tempatan Sabah | Muzik Sabah

Elica Mentor Milenia 2017, Artis Malaysia Bertaraf Antarabangsa

Elica Mentor Milenia 2017 yang disifatkan mempunyai vokal dan persembahan yang konsisten setiap minggu, walau bagaimanapun, dikejutkan dengan kedudukannya yang berada pada kedudukan dua terbawah dalam Konsert Kelima Mentor Milenia 2017 minggu lalu.

Ketika itu segelintir netizen melahirkan rasa tidak puas hati terhadap juri awam dengan markah yang diberikan kepada Elica. Netizen menyifatkan juri awam tidak pandai menilai sungguhpun nyanyian sedap didengar namun markah yang diberikan sedikit dan sebaliknya markah penuh diberikan terhadap nyanyian yang tidak sedap.

Elica Artis Malaysia Bertaraf Antarabangsa
Elica Artis Malaysia Bertaraf Antarabangsa
 Mengimbas kembali ulasan komen daripada Datuk Hattan kepada Elica pada konsert minggu lepas;

"First of all, saya rasa malam ni dah macam final. Tapi semangat ini yang kita mahu walaupun baru memasuki konsert minggu kelima tetapi persembahan oleh kesemua protege saban minggu meningkat naik dan minggu ini kesemua persembahan sangat drastik peningkatannya. Elica memang konsisten, saya tahu awak memang sudah bersedia untuk menuai duit yang banyak masuk nanti. Tapi apa pun awak tidak boleh over confidence. Minggu ni, minggu depan apapun boleh terjadi. Jadi awak perlu kekalkan momentum ini," katanya.

Ternyata komen daripada Datuk Hattan dijadikan pendorong kepada Elica untuk membuat persembahan yang lebih baik lagi. Elica telah menyanyikan lagu bertajuk Bang Bang, lagu yang dipopularkan oleh Jessie J, Ariana Grande dan Nicki Minaj semasa Konsert Keenam Mentor Milenia 2017 yang bersiaran secara langsung daripada Studio Sri Pentas 2, Shah Alam malam tadi, melalui saluran Media Prima TV3.

Komen Juri

Datuk Hattan berpendapat Elica merupakan seorang yang diperlukan oleh negara untuk mengisi ruang-ruang penyanyi wanita yang agresif macam awak ni supaya kita boleh menandingi negara seberang.

"Awak sudah kembali ke tempat asal awak. Elica juga membuktikan bahwa Elica merupakan salah seorang yang diperlukan oleh negara ini untuk mengisi ruang-ruang penyanyi wanita yang aggressive macam awak ni supaya kita boleh menandingi negara seberang. Next week kalau boleh Elica bagi maksimum, saya nak tengok kerana there's a few part dalam lagu tu awak boleh maksimumkan lagi on your vocal. Awak ada everything so guna sehabis boleh kekuatan awak," katanya.

Baca artikel berkait: Elica Berada Kedudukan Dua Terbawah, Nitezen Tidak Puas Hati Terhadap Juri Awam

Sementara itu, Ronnie Hussin selaku juri jemputan konsert keenam Mentor Milenia menyifatkan bahawa persembahan lagu yang disampaikan oleh Elica merupakan persembahan yang terbaik.

"Saya suka persembahan awak dan saya rasa Akim tahu apa kekuatan awak sebenarnya. Untuk lagu ni awak memang buat sangat best. Dan awak juga ada attitude, lagu yang macam ni ada attitude so awak ada attitude kat situ, kalau awak bagi lagi 50% memang lagi wow! Namun, apapun persembahan awak malam ni terbaik, saya suka," katanya.

Komen Mentor Akim

"Lagu ini sebenarnya lagu yang sangat susah. Lagu tinggi, lagu high pitch tapi kena menari pula tu. Penyanyi asal pun tak menari tau. Lagu ini dinyanyikan oleh bebeapa artis tap Elica menyanyikan lagu ini secara solo (seorang). Apa yang boleh abang cakap dekat sini, tahniah sebab mendengar kata abang dan juga kak Stacy. Elica, abang nak bagi standing ovation," Akim sebagai mengulas persembahan protegenya Elica Mentor Milenia.

Akim juga menyampaikan ucapan terima kasihnya kepada isterinya, Ummu Shaikhah Stacy Anam (Stacy)

"Yang, terima kasi kerana membantu protege abang, malam ni abang bagi upah lebih sikit sebab dah habis 44 hari tau," katanya.

Baca artikel berkait: Kekuatan Vocal Elica Mampu Bersaing Di Peringkat Internasional


Sementara itu, Konsert Ketujuh Mentor Milenia 2017 dijadualkan pada Ahad; 9hb April 2017, walau bagaimanapun ditunda pada 16hb April 2017, jam 9.00 malam. Apa cerita seterusnya, sama-sama kita nantikan persembahan Elica dalam konsert seterusnya.

Sumber: 

1. Rakaman Secara Langsung Konsert Pertama Mentor Milenia 2017, 9hb April 2017.
2. Mentor Milenia 2017 TV3
Labels: Hiburan Tempatan

Thanks for reading Elica Mentor Milenia 2017, Artis Malaysia Bertaraf Antarabangsa. Please share...!

Post Comment

0 Comment for "Elica Mentor Milenia 2017, Artis Malaysia Bertaraf Antarabangsa"

Terima kasih kerana sudi membaca blog ini. Dipersilakan untuk memberikan ulasan anda mengenai entri ini. Sekian.

Featured post

Mungkinkah Elica, Peserta Sabah Bakal Menjuarai Mentor Milenia 2017?

Sungguh dramatis pemilihan perserta akhir Mentor Milenia 2017 sebaik sahaja kelima-lima peserta separuh akhir selesai membuat persembahan m...

Back To Top