Hiburan Sabah

HSabah | Hiburan Sabah | Sabah Hiburan | Industri Muzik Sabah | Industri Hiburan Sabah | Lagu Sabah | Tempatan Sabah | Muzik Sabah

Qhalysa Kembali Sebagai Juara Mingguan Konsert Mentor Milenia 2017

Tiga kali berada pada kedudukan 2 terbawah dan nyaris-nyaris terkeluar pada minggu lepas, Qhalysa dengan ini sekali lagi membuktikan bahawa dia masih punya rezeki dalam Mentor Milenia 2017.

Qhalysa dalam konsert minggu kelima Mentor Milenia yang bersiaran secara langsung daripada Studio Sri Pentas 2, Shah Alam, Ahad lalu, 26 Mac 2017 mempersembah lagu yang bertajuk All I Ask. Lagu yang dipopularkan oleh Adel ini telah membawah tuah kepada Qhalysa untuk mencul sebagai Juara Mingguan untuk Konsert Kelima Mentor Milenia 2017 dan seterusnya melayakkan beliau untuk terus berentap dalam saingan seterusnya.

Qhalysa Mentor Milenia 2017
Qhalysa Mentor Milenia 2017
Minggu lepas, Qhalysa sekali lagi berada pada kedudukan dua terbawah. Datuk Hattan menyifatkan Qhalysa kembali dengan melakukan kesilapan yang sama iaitu swallow the words.

"Qhalysa memang ada power dalam vokal tetapi Qhalysa kembali buat perkara yang sama seperti sebelumnya. Awak swallow the words. Projection suara, kita (pendengar) kadang-kadang tak tahu apa yang Qhalysa lontarkan. Awak suka swallow the words. Perkara tu dah datang balik, minggu lepas (minggu ketiga) dah bagus, dah tak da masalah tu tapi minggu ni ia datang balik. Sepatutnya dah minggu keempat, perkara ni dah tak ada lagi dik. So I believe mentor awak boleh betulkan perkara tu kembali. Qhalysa ada suara yang bagus, vokal cantik, rugi kalau tak dibetulkan" katanya.

Komen Juri

"Qhalysa, tidak sia-sia saya taruh awak minggu lepas. Hari ini dalam minggu kelima ni, cukup-cukup membanggakan saya especially you Qhalysa, awak dah datang balik. Ini yang kami tunggu, ini senjata yang awak ada. pakaian pun kena dengan lagu. Saya ucapkan tahniah untuk Tomok. Qhalysa memang awak sudah datang kembali, good Qhalysa. Keep it up. Keep it up Girl," Datuk Hattan dipetik sebagai berkata.

Sementara itu, Awi Rafael berpendapat, "Saya suka dengan nama Qhalysa, saya suka dengan awak unya imej, simple girl. Sekali tengok dia punya suara keluar, Allahhuakbar, wow! Saya rasa kita dah jumapa Adel Malaysia kita, tapi mungkin lebih baik." katanya, ketika mengulas persembahan dan vokal Qhalysa.

Komen Mentor Tomok

"Alhamdulillah, saya nak ucapkan terima kasih kepada juri awam, juri tetap dan juri jemputan dan mereka yang mengundi di rumah. Saya sebagai mentor, saya rasa sangat berbangga sebab awak tiga kali berada dua (2) terbawah. Nyaris dah terkeluar. Dah terkeluar pun pada minggu lepas tetapi masuk balik. Jadi semangat apa yang awak ada tu, datangnya daripada awak bukan daripada saya. Jadi tahniah untuk awak," demikian, Tomok, Mentor kepada Qhalysa  yang sangat gembira memberikan ulasan dan pandangan terhadap persembahan protege-nya.

Sementara itu, berikut merupakan pantun yang disampaikan oleh Tomok:

Masau taucu dengan bahulu,
Lepas tu, masak pula kuih bahulu,
Minggu lepas awak bottom two,
Insyallah minggu ni, awak nombor satu.

Adakah Qhalysa mampu untuk mengekalkan juara mingguan pada minggu hadapan? Atau mungkin Qhalysa akan mengulangi perkara yang sama 'swallow the words'? Dan apakah kejutan yang bakal dipersembahkan oleh Qhalysa seterusnya? Sama-sama kita nantikan persembahan daripada Qhalysa dalam Konsert Minggu Keenam Mentor Milenia 2017 pada Ahad; 2hb April 2017 ini.

Sumber: 
1. Rakaman Secara Langsung Konsert Pertama Mentor Milenia 2017, 26hb Mac 2017.
2. Instagram Qhalysa_Official Mentor Milenia 2017  

Labels: Hiburan Tempatan

Thanks for reading Qhalysa Kembali Sebagai Juara Mingguan Konsert Mentor Milenia 2017 . Please share...!

Post Comment

0 Comment for "Qhalysa Kembali Sebagai Juara Mingguan Konsert Mentor Milenia 2017 "

Terima kasih kerana sudi membaca blog ini. Dipersilakan untuk memberikan ulasan anda mengenai entri ini. Sekian.

Featured post

Buvazoi Tavantang Tampil Kelaianan Tahun Ini

KOTA KINABALU : Pertandingan Buvazoi Tavantang atau juga dikenali sebagai Mr. Kaamatan (MrK) tampil lebih baik dan besar pada tahun ini. ...

Back To Top