Hiburan Sabah

HSabah | Hiburan Sabah | Sabah Hiburan | Industri Muzik Sabah | Industri Hiburan Sabah | Lagu Sabah | Tempatan Sabah | Muzik Sabah

Connect With us

Konsert The Male Efficient dan Majlis Makan Malam Amal Pusat Pemulihan Saadiah Papar

Konsert The Male-Efficient dan Majlis Makan Malam Amal bagi membantu Pusat Pemulihan Dalam Komuniti Saadiah Papar (PDK) yang dianjurkan oleh The Male Efficient akan diadakan pada 22hb April 2017 bertempat di Dewan Masyarakat Papar bermula jam 7.00 malam.

Konsert The Male Efficient dan Makan Malam Amal PDK
Konsert The Male Efficient dan Makan Malam Amal PDK
Objektif konsert ini adalah untuk meningkatkan kesedaran kalangan orangn ramai tentang kewujudan Pusat Pemulihan ini dan membantu kanak-kanak dengan keperluan khas seperti keadaan kesihatan mental, autism, masalah pembelajaran, down syndrome dan banyak lagi.

Selain itu, acara ini juga bertujuan untuk mengumpul dana untuk PDK Papar terus mengekalkan kebajikan anak-anak yang kurang benasib baik serta untuk menampung kos perbelanjaan terhadap kakitangan berdedikasi yang berkhidmat di PDK ini.

Konsert ini akan menampilkan Adam Shamil, selebriti sensasi YouTube Sabah sebagai pengacara majlis pada malam acara Konsert dan Makan Malam Amal tersebut. Anda juga akan dihiburkan oleh The Male-Efficient serta artis dan penghibur tempatan Sabah seperti Marcel Gatisi, Dayang, Roy dan The Sring Trio daripada Eastern Music College.

Pusat Pemulihan Dalam Komuniti Saadiah Papar (PDK)

Pusat Pemulihan Dalam Komuniti Saadiah Papar (PDK) merupakan satu strategi pembangunan komuniti yang membolehkan pelaksanaan program pencegahan, pemulihan dan pembangunan bagi golongan Orang Kelainan Upaya (OKU) di peringkat keluarga dan kemuniti melalui kerja sama bersepadu pelbagai sektor.

Visi PDK adalah untuk melihat pada keupayaan bukan kecacatan. 

Program pemulihan dan pencegahan diberikan bersesuaian mengikut keperluan dan keupayaan dalam semua jenis kategori ketidakupayaan seperti autism, down syndrome, cerebral palsy, ADHD, masalah intelek dan lain-lain. Justeru, dengan wujudnya PDK ini, sikap berdikari dapat dipupuk oleh kalangan pesakit OKU. Selain itu, hubungan dan sokongan antara OKU dengan ahli keluarga dan masyarakat setempat dapat dipupuk serta diperkukuhkan. Ibu bapa dan ahli keluaraga memperolehi pengetahuan dan kemahiran untuk menjalankan pemulihan dan pembelajaran di rumah.

Disamping, PDK juga berperanan untuk meningkatkan keyakinan komuniti terhadap keupayaan yang ada dan menjadikan masyaakat itu lebih matang dan penyayang terhadap OKU.

Konsert The Male Efficient dan Makan Malam Amal

The Male-Efficient menjemput masyarakat yang prihatin di luar sana untuk sama-sama mejayakan Konsert The Male-Efficient dan Makan Malam Amal ini untuk membantu Pusat Pemulihan Dalam Komuniti Saadiah Papar (PDK) mencapai visi dan objektifnya.

Konsert yang dianjurkan oleh The Male Efficient akan diadakan pada 22hb April 2017 bertempat di Dewan Masyarakat Papar bermula jam 7.00 malam.

Untuk maklumat lanjut hubungi:
1. En. Jaccius Donnius di talian 014-3760663 atau facebook Jaccius Donnius, AJK Publisiti
2. En. Less George (facebook)

Sumber:
1. En. Less George, Director The Male-Efficient merangkap Pengerusi penganjur Konsert The Male-Efficient dan Majlis Makan Malam Amal PDK Saadiah Papar.Labels: Hiburan Tempatan

Thanks for reading Konsert The Male Efficient dan Majlis Makan Malam Amal Pusat Pemulihan Saadiah Papar. Please share...!

Post Comment

0 Comment for "Konsert The Male Efficient dan Majlis Makan Malam Amal Pusat Pemulihan Saadiah Papar"

Terima kasih kerana sudi membaca blog ini. Dipersilakan untuk memberikan ulasan anda mengenai entri ini. Sekian.

Featured post

Mikrofon Kondenser mampu milik (Ansuran Bulanan RM25.70)

Minat menyanyi? Sering menyanyi dalam aplikasi Smule dan YouTube? Atau suka membuat Live melalui aplikasi Instagram mahupun Facebook? Anda...

Back To Top