Hiburan Sabah

HSabah | Hiburan Sabah | Sabah Hiburan | Industri Muzik Sabah | Industri Hiburan Sabah | Lagu Sabah | Tempatan Sabah | Muzik Sabah

Connect With us

Qhalysa Berada Kedudukan Dua Terbawah Konsert Pertama Mentor Milenia 2017

Memang anda mempunyai lontaran / kelantangan suara namun, suara kedengaran semacam anda swallow the words. Kita (pendengar) tidak boleh memahami apa yang dinyanyikan (sebutan perkataan). Sebutan seperti muffled tone sounds, dengan erti kata lain, kedengaran bunyi macam awak telan vowel.
Qhalysa Protege Tomok 2017
Sumber: Instagram Mentor Milenia Oficial TV3
Lapan peserta Mentor Milenia 2017 telah melaksanakan tugas mereka dalam Konsert Minggu Pertama Mentor Milenia 2017 bersiaran secara langsung daripada Studio Sri Pentas 2, Shah Alam, malam tadi bermula pukul 9:00 malam melalui saluran Media Prima TV3.

Protege telah membuat persembahan berdasarkan lagu pilihan Mentor masing-masing. Mengimbas kembali persembahan yang dipersembahkan oleh Qhalysa Mentor Milenia 2017, Qhalysa dalam konsert pertamanya telah mendendangkan lagu yang bertajuk Bukan Yang Pertama, lagu dipopularkan oleh Faizal Tahir, 2016.

Komen Juri

Qhalysa mendapat kritikan penuh daripada juri tetap Mentor Milenia 2017 Datuk Hattan atau nama sebenarnya Mohd Shukri bin Shahabudin. "Untuk Mentor-Mentor, pilihlah lagu yang boleh dinyanyikan oleh protege anda dengan lebih selesa". Datuk Hattan dipetik sebagai berkata. 

"Memang awak mempunyai lontaran / kelantangan suara namun, suara kedengaran semacam awak swallow the words. Kita (pendengar) tidak boleh memahami apa yang dinyanyikan (sebutam perkataan). Sebutan seperti muffled tone sounds, dengan erti kata lain, kedengaran bunyi macam awak telan vowel".

Lagu Bukan Yang Pertama ~ Qhalysa 
Sumber: Instagram Mentor Milenia Oficial TV3
Ditanya are you happy with that song? "Saya happy kerana saya memang minat dengan lagu ini sebenarnya, cuma saya tidak confidence sama ada saya boleh membawakan lagu tersebut atau tidak. Saya cuba usaha untuk membawakan lagu ini". Qhalysa dipetik memberikan maklumbalas kepada Datuk Hattan.

"Ini pertandingan, kita tidak ada masa mahu dengar anda cuba-cuba, kita mahu dengar yang baik saja. So in the future pilih lagu yang betul-betul awak boleh enjoy on stage". Mengakhiri komennya kepada Qhalysa.

"Apa yang saya pandang daripada segi performance wise di atas stage, semua pergerakan tidak ada masalah. Jadi pada saya, sebenarnya lagu ni agak berat juga sebab ia bukan genre yang orang biasa dengar. Mungkin kata Datuk Hattan tu betul, pemilihan lagu kena tepat next time. Daripada segi vokal, saya rasa tidak ada masalah". Azlan selaku juri jemputan dipetik sebagai berkata ketika memberikan komen kepada Qhalysa.

Komen Mentor Tomok

"Untuk jadi yang terbaik bukan mengambil masa dalam satu minggu sahaja. Kita kena terima segala kritikan, tapi, tak pa Qhalysa jangan putus asa insyallah next week kalau ada rezeki kita buat lagu yang baik untuk awak". Demikian, Tomok, Mentorkepada Qhalysa memberikan ulasan dan pandangan kepada protege-nya.

Mentor: Tomok Kepada Qhalysa
Sumber: Instagram Mentor Milenia Oficial TV3
Berdasarkan kepada persembahan-persembahan untuk konsert pertama dalam pelbagai rancangan realiti TV, seperti yang dijangka sudah pasti tidak ada penyingkiran yang dibuat. Demikian juga dengan rancangan realiti TV Mentor Milenia 2017 menysakikan bahawa tidak ada penyingkiran dibuat dalam konsert pertama Mentor Milenia 2017. Qhalysa yang berada pada kedudukan ke-2 bernasib baik kerana masih berpeluang untuk membuat persembahan pada minggu hadapan. Hiburansabah.com menjangkakan bahawa Qhalysa akan memberikan satu kejutan semasa konsert minggu hadapan. Apakah dan bagaimana kejutan yang akan diberikan oleh Qhalysa, sama-sama kita nantikan semasa Konsert Kedua Mentor Milenia 2017 pada minggu hadapan 5hb Mac 2017.


Sumber: 
1. Rakaman Secara Langsung Konsert Pertama Mentor Milenia 2017, 26hb Februari 2017.
2. Wikipedia Bahasa Melayu, Ensikoatuk Hattan
3. Instagram Mentor Milenia Oficial TV3 


Labels: Hiburan Tempatan

Thanks for reading Qhalysa Berada Kedudukan Dua Terbawah Konsert Pertama Mentor Milenia 2017 . Please share...!

Post Comment

0 Comment for "Qhalysa Berada Kedudukan Dua Terbawah Konsert Pertama Mentor Milenia 2017 "

Terima kasih kerana sudi membaca blog ini. Dipersilakan untuk memberikan ulasan anda mengenai entri ini. Sekian.

Featured post

Mikrofon Kondenser mampu milik (Ansuran Bulanan RM25.70)

Minat menyanyi? Sering menyanyi dalam aplikasi Smule dan YouTube? Atau suka membuat Live melalui aplikasi Instagram mahupun Facebook? Anda...

Back To Top